Glasvezel Ameland

Project Info

 • Opdrachtgever

  Kabelnoord

 • Uitvoeringsperiode

  Maart-juli en november 2018-maart 2019

 • Type project

  UAV-gc

 • Projectomvang

  €1.984.553

Fase 2 & 3A

In opdracht van Kabelnoord legt Van Gelder Telecom glasvezel aan op Ameland. Dit wordt gedaan in twee fases, de eerste fase loopt tot eind juli, de tweede fase van november tot volgend jaar maart.

Tweede eiland

Van Gelder Telecom werkt al een aantal jaar in opdracht van Kabelnoord in Noordoost-Friesland. In 2015 is op Ameland al een deel van het coaxnetwerk vervangen voor een glasvezelnetwerk. Nu wordt datzelfde gedaan met de overige coaxaansluitingen en is Ameland straks het tweede eiland dat geheel voorzien is van glasvezel. In 2016 is dat op Schiermonnikoog al gerealiseerd.

Werkzaamheden

Bij het ‘verglazen’ van het coaxnetwerk gaat het in dit project om zo’n 1740 aansluitingen. In totaal is daarvoor nu (juni 2018) al zo’n zeventig kilometer aan grond geroerd, dat is inclusief de tracés naar de woningen. De aanlegdiepte van de hoofdtracés ligt op 60 centimeter.

Brief en folder

Op Ameland worden alle coaxaansluitingen dus omgezet naar glasvezel. Bewoners en eigenaren van de betreffende percelen hebben voorafgaand een brief met een folder ontvangen, met daarin algemene informatie over glasvezel en hoe de aanleg in zijn werk gaat.

Van Gelder Telecom doet er alles aan om de overlast, door graafwerkzaamheden, tot het minimum te beperken en wil nog voor de zomervakantie circa 1000 percelen aangesloten hebben.

 

 

Picture of Alexander Heldoorn

Projectleider

0525 659 888

Alexander Heldoorn