Glasvezel Ameland

Project Info

 • Opdrachtgever

  Kabelnoord

 • Type project

  UAV-gc

 • Projectomvang

  €1.984.553

 • Uitvoeringsperiode

  2018 - 2019

In opdracht van Kabelnoord heeft Van Gelder Telecom glasvezel aangelegd op Ameland. Dit is gedaan in twee fases, waarvan de eerste fase tot eind juli liep en de tweede fase van november tot maart.

Tweede eiland

Van Gelder Telecom werkte al een aantal jaar in opdracht van Kabelnoord in Noordoost-Friesland. In 2015 is op Ameland al een deel van het coaxnetwerk vervangen voor een glasvezelnetwerk. Nu is datzelfde gedaan met de overige coaxaansluitingen en is Ameland het tweede eiland dat geheel voorzien is van glasvezel. In 2016 was dat namelijk al op Schiermonnikoog gerealiseerd.

Werkzaamheden

Bij het ‘verglazen’ van het coaxnetwerk ging het in dit project om zo’n 1740 aansluitingen. In juni 2018 was daarvoor in totaal al zo’n zeventig kilometer aan grond geroerd, inclusief de tracés naar de woningen. De aanlegdiepte van de hoofdtracés ligt op 60 centimeter.

Specialisme

Het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van op glasvezel gebaseerde data- en telecommunicatiewerken, daarin is Van Gelder Telecom gespecialiseerd. Wie wil er nou geen supersnel en stabiel netwerk voor internet, televisie en telefonie? In Nederland en Duitsland heeft Van Gelder al meer dan 300.000 adressen van een glasvezelaansluiting voorzien.

In Nederland en Duitsland behoort Van Gelder Telecom in deze discipline tot de experts. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.