Groot onderhoud N315

Project Info

 • Opdrachtgever

  Provincie Gelderland

 • Type project

  RAW

 • Projectomvang

  € 3.370.000

 • Uitvoeringsperiode

  oktober 2020 - mei 2021

In opdracht van de provincie Gelderland voert Aannemingsmaatschappij Van Gelder groot onderhoud uit aan de N315 tussen Doetinchem en Ruurloo. De provincie Gelderland heeft maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid te verhogen. De kruispunten worden overzichtelijker gemaakt, fietspaden worden verlegt, rotondes worden verruimt en de brug wordt vervangen.

Werkzaamheden groot onderhoud N315

Van Gelder realiseert een groot deel van dit project. De deklaag van het asfalt wordt vervangen en er wordt een viertal rotondes opnieuw ingericht. Voor de verkeersveiligheid die de provincie Gelderland erg belangrijk vindt, worden de kruisingen en oversteekplaatsen op een veiligere manier ingericht.

Groot onderhoud N315

Bijzonderheden

In principe is dit voor Van Gelder een regulier werk, maar wel met grote producties. Het stukje bouw van de brug dat er bij komt kijken, is wel bijzonder. Dit komt namelijk niet heel vaak voor. Bij dit project werkt Van Gelder samen met Van Haarst uit Enschede. Van Haarst realiseert hier het maken van de brug, wat een aanzienlijk deel is van dit project.

Interessant om te weten is dat in 1,5 week na opdracht in vier dagen tijd 8.5 kilometer aan deklaag vervangen is. Projectleider Frank Salemink is betrokken bij dit project en geeft aan dat dit leuke dingen zijn om te organiseren als projectleider binnen een project.