Verleggen Hasselterweg Zwolle

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Zwolle

 • Type project

  UAV

 • Projectomvang

  € 2.300.000

 • Uitvoeringsperiode

  2014 - 2015

In Zwolle was Van Gelder Aannemingsmaatschappij verantwoordelijk voor het verleggen van de Hasselterweg (N331) bij Stadshagen-Noord in westelijke richting. Het verkeer van en naar Hasselt rijdt nu buiten Stadshagen om. Hierdoor is de verkeersdruk in de woonwijk fors afgenomen, wat de leefbaarheid en verkeersveiligheid in de wijk zeer ten goede is gekomen. De tijdwinst tussen Zwolle en Hasselt bedraagt ongeveer vijf minuten.

Werkzaamheden verleggen Hasselterweg Zwolle

Van Gelder legde de nieuwe weg aan, realiseerde een geluidscherm en geluidswal en plaatste een schanskorf op de geluidswal.

Minder verspilling

Een goede mobiliteit zorgt voor een vlotte doorstroming. Om onze mobiliteit op pijl te houden, zorgt Aannemingsmaatschappij Van Gelder voor de realisatie en het onderhoud van wegen. Het gaat hierbij niet alleen om asfalteren, maar ook om de ontwikkeling en de productie van asfalt. Toe aan een andere kleur asfalt? Geen probleem, ook dat realiseren we. Zo hebben we zelfs een keer blauw en geel asfalt mogen leggen!

Van Gelder legt niet alleen wegen aan, maar we laten ze ook veilig en duurzaam functioneren. Zo asfalteren we met onze inline paver nog sneller en brengen we kwalitatief nog beter asfalt aan. De inline paver kan in één werkgang een dubbele laag asfalt aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat een weg eerder opengesteld kan worden en draagt ook bij aan het milieu, omdat het aanbrengen van tijdelijke belijning, afstrooien met split en het aanbrengen van een kleeflaag niet nodig is. Kortom, minder verspilling van grondstoffen.