Parkeerterrein Havenpoort Zierikzee

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Schouwen-Duiveland

 • Uitvoeringsperiode

  Februari 2017 – maart 2018

 • Type project

  Design & Construct

 • Projectomvang

  € 2.130.000

Stadsentree

In opdracht van de gemeente Schouwen-Duiveland is Aannemingsmaatschappij Van Gelder verantwoordelijk geweest voor de aanleg van het gloednieuwe parkeerterrein Havenpoort te Zierikzee, inclusief de ontsluitingsweg.

De nieuwe blikvanger van Zierikzee

Met parkeerplaats Havenpoort heeft Zierikzee er een vierde gratis parkeerterrein bijgekregen, net buiten het centrum. Het terrein telt zo'n 330 parkeerplekken, inclusief plekken voor bussen en campers. Daarnaast beschikt het terrein over een openbaar toilet, trap met hellingbaan voor minder validen en een verblijfsgebied met bankjes en veel groen.

Het ontwerp

Vanuit een minicompetitie met o.a. presentatie en interview, is het ingenieuze ontwerp van Van Gelder gewaardeerd met een opdracht. Op basis van een ‘Design en Construct’ contract kwam Van Gelder met een ontwerp waarin alle eisen vanuit de opdrachtgever terug te vinden waren.

Kabels & Leidingen

In opdracht van DNWG heeft Van Gelder KLM de aanpassingen aan het gas, water en elektriciteitsnetwerk gerealiseerd, inclusief een nieuw trafostation.

Green to Colour

In samenwerking met Green to Colour is qua belevingskwaliteit gekozen om de bloeiperiode van alle begroeiing samen te laten vallen met het toeristenseizoen.

Straatwerk

De rode loper, bestaand uit gebakken stenen, is aangelegd om de voetgangers naar de stad te (ver)leiden. In deze rode loper is de Zeeuwse knoop verwerkt, welke symbool staat voor de Zeeuwse trots.

Elektrisch laden

Als sluitstuk werkt men momenteel aan de voorbereidingen van 8 elektrische laadpalen, zodat het parkeerterrein klaar is voor de toekomst!

Aannemingsmaatschappij Van Gelder en Van Gelder KLM hebben samen gewerkt aan een mooi project. Wij zijn trots met het eindresultaat!