Herinrichting Asch van Wijcklaan Oldebroek

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Oldebroek

 • Type contract

  RAW met EMVI

 • Projectomvang

  € 869.000,00

 • Uitvoeringsperiode

  mei 2018 - september 2019

In opdracht van de gemeente Oldebroek heeft Van Gelder gewerkt aan de herinrichting van de Asch van Wijcklaan. Deze straat is gelegen aan het gemeentehuis van Oldebroek die ook een verbouwing onderging. De omgeving moest een duurzame en parkachtige uitstraling krijgen.

Om dat te realiseren heeft Van Gelder een aantal stappen ondernomen. Zo hebben we een riool aangelegd dat ervoor zorgt dat vuil- en regenwater van elkaar wordt gescheiden. Voordat we dit konden doen moesten we eerst alle bomen in de straat kappen. Hiervoor zijn weer nieuwe bomen in de plaats gekomen.

Aanleggen van een groene wadi

Alle huizen aan de Asch van Wijcklaan hebben we afgekoppeld van regenwater. Dit betekent dat het water nu niet meer via daken en wegen het riool instroomt. Het regenwater stroomt nu in een aangelegde wadi. Een wadi is een bovengrondse greppel die regenwater infiltreert. Zo wordt de oppervlaktewaterkwaliteit verbeterd. De wadi hebben we beplant waardoor de omgeving een groene uitstraling heeft gekregen.

Nieuwe inrichting

Na het aanleggen van een gescheiden riool hebben we de straat opnieuw bestraat en geasfalteerd. Door het planten van veel kleurrijke bloemen en groene planten heeft de omgeving een parkachtige uitstraling gekregen.

Het project is goed verlopen en de opdrachtgever is tevreden met het eindresultaat.

Aannemingsmaatschappij Van Gelder zorgt voor een moderne en leefbare omgeving. De openbare ruimte is van ons allemaal en de kwaliteit daarvan moet natuurlijk goed zijn. Als specialist in boven- en ondergrondse infrastructuur zijn we actief in ontwerp, inrichting, beheer en onderhoud van pleinen en stads- en recreatieparken, parkeerterreinen. Maar daarnaast werken we ook aan fiets- en voetpaden en aan voorzieningen van het openbaar vervoer.

Kortom: bij Aannemingsmaatschappij Van Gelder realiseren we projecten door gedrevenheid en toewijding, op basis van betrouwbaarheid en wederzijdse waardering. Ook weten wat wij voor jouw project kunnen betekenen? Neem gerust contact op met ons op.