Herinrichting Dorpsstraat en Noordweg Oostkapelle

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Veere

 • Type project

  UAV

 • Projectomvang

  € 1.400.000

 • Uitvoeringsperiode

  2019 - februari 2020

Aannemingsmaatschappij Van Gelder heeft een mooi, maar tevens ingrijpend project uitgevoerd voor het toeristische dorp Oostkapelle. Zo werd de Dorpsstraat als eerste aangepakt. De werkzaamheden voerden we uit in opdracht van de gemeente Veere.

Oostkapelle had al een aantal jaren de wens om Dorpsstraat aan te pakken. De straat was namelijk te onveilig, te druk en had geen gezellige uitstraling. Om de straat om te toveren tot een veilige en gezellige straat hebben we een aantal werkzaamheden uitgevoerd.

Voetgangers en fietsers hebben nu alle ruimte omdat er één straatvlak, van gevel tot gevel, is gecreëerd. De auto is hier te gast en er geldt een maximum snelheid van dertig kilometer per uur. De rijbaan bestaat uit roodbruine gebakken klinkers. Door middel van speciaal voor de gemeente Veere geproduceerde Italiaanse natuursteenbanden wordt de rijbaan gescheiden van beide voetpadstroken. Beide voetpadstroken bestaan uit dezelfde gebakken klinkers als de rijbaan. Daarnaast heeft de Dorpsstraat nieuw straatmeubilair gekregen. Denk hierbij aan nieuwe banken, afvalbakken en fietsnietjes. Langs de rijbaan zijn nieuwe bomen geplaatst die één worden met de straat doordat ze zijn voorzien van stalen overrijdbare boomroosters.

De tweede fase van het project bestond uit de Noordweg.

Mobiliteit, het is en blijft heel belangrijk in Nederland. We willen ons kunnen bewegen en gemakkelijk kunnen verplaatsen. Daarvoor is een goede infrastructuur nodig, boven- en ondergronds. Als pure specialist in de infrastructuur heeft Aannemingsmaatschappij Van Gelder alles in huis om opdrachtgevers te ontzorgen.

Bij Van Gelder realiseren we projecten door gedrevenheid en toewijding, op basis van betrouwbaarheid en wederzijdse waardering. Ook weten wat wij voor jouw project kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.