Herinrichting stationsgebied Doetinchem

Project Info

 • Opdrachtgever

  VolkerRail Nederland b.v.

 • Type project

  UAV-GC

 • Projectomvang

  -

 • Uitvoeringsperiode

  maart - december 2016

Het project Herinrichting stationsgebied Doetinchem was door ProRail aanbesteed omdat de toenmalige situatie werd gevormd door deels verouderde en versleten infra-elementen die ook niet meer voldeden aan de gewenste functie.

Doelstelling was om het eilandperron van Doetinchem te verbreden ten behoeve van meer transfercapaciteit. Tevens is er extra opstelcapaciteit gecreëerd. De dienstregeling van de treinen Winterswijk-Arnhem had op het traject tussen de kruisingsstations Wehl en Terborg weinig tot geen speling. Om het doorgeven van vertraging als gevolg van storingen te voorkomen werd in dit project de rijtijd tussen Terborg en Wehl verkort middels het verhogen van de snelheid.

In opdracht van VolkerRail verzorgde Van Gelder Rail de uitvoeringswerkzaamheden op het gebied van treinbeveiliging-, kabels- en leidingen en energievoorziening, ten behoeve van de herinrichting van het stationsgebied Doetinchem.

Het project startte in maart 2016. Tijdens een negendaagse buitendienststelling werd eind augustus 2016 de omvangrijke ombouw uitgevoerd en de nieuwe situatie in dienst gesteld. Eind december 2016 werd het project afgerond.