Aanleg hoogspanningsverbinding Middelharnis

Project Info

 • Opdrachtgever

  Joulz Energy Solutions B.V.

 • Type project

  Ondergrondse hoogspanningsverbinding 150kV

 • Projectomvang

  +/- € 5.000.000

 • Uitvoeringsperiode

  september 2013 - augustus 2014

In opdracht van Joulz Energy Solutions realiseerde Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken (KLM) de aanleg over land van de nieuwe dubbele 150 kV hoogspanningsverbinding tussen het hoogspanningsstation in Geervliet bij Rotterdam en het hoogspanningsstation in Middelharnis op Goeree-Overflakkee.

In het 12,5 kilometer lange traject voerde de boorafdeling van Van Gelder maar liefst 38 boringen uit (over 5,8 km) voor het passeren van watergangen, wegen, dijken en waterkeringen. Het overige deel van de verbinding werd aangelegd in open ontgraving,  grotendeels door agrarische percelen.

Vertrouwd verder

Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken sluit jaarlijks meer dan 35.000 huishoudens aan op water, gas en elektra. Van Gelder KLM ontwerpt, realiseert en onderhoudt kabels, leidingen, netwerken en installaties voor transport en distributie van water, gas, elektra, warmte, koeling, zon- en windenergie.

Met de vakmanschap en professionaliteit van onze water- en energiespecialisten verzekeren wij jou van 100% betrouwbare netwerken en installaties. Meer weten over de projecten van Van Gelder KLM? Neem dan gerust contact met ons op.