Maastunnel Rotterdam

Project Info

 • Opdrachtgever

  Combinatie Aanpak Maastunnel

 • Uitvoeringsperiode

  Juli 2017 - juli 2019

 • Type project

  In onderaanneming

 • Projectomvang

  € 1.300.000

Geel asfalt en natuursteenbanden

In opdracht van de Combinatie Aanpak Maastunnel (CAM) werkt Aannemingsmaatschappij Van Gelder aan de grote renovatie van de Maastunnel in Rotterdam. De eerste buis, die van Noord naar Zuid, is inmiddels klaar, de tweede buis, die van Zuid naar Noord, wordt tot en met juli 2019 gerenoveerd.

De werkzaamheden in de monumentale tunnel bestaan uit het verwijderen van de natuursteenbanden en het asfalt, om vervolgens het betonoppervlak voor te behandelen, een vloeistofdicht membraan aan te brengen en de natuursteenbanden weer terug te plaatsen. Dat het verwijderen en terugplaatsen van die banden nogal een opgave is lees je in dit verhaal.

Geel asfalt

Na bovengenoemde werkzaamheden is de tunnelbuis klaar voor het nieuwe asfalt. Geen gewoon asfalt, maar geel asfalt. Daar is door de architect voor gekozen om zo de tunnel weer het cachet van vroeger te geven, toen het wegdek in de oudste tunnel van Nederland (uit 1942) nog bestond uit gele stenen. In het gele asfalt van Van Gelder zit een witte reflecterende steensoort die, in combinatie met gele LED-lampen op de wanden, ervoor zorgt dat de gele kleur behouden blijft. Wil je precies weten hoe dat zit, lees dan eerdergenoemd verhaal.

Meer informatie

Wil je meer informatie over dit project dan kun je contact opnemen met projectleider Peter Dekker, of neem een kijkje op de website van de Maastunnel.

Picture of Peter Dekker

Projectleider

0525 659 888

Peter Dekker