Maastunnel Rotterdam

Project Info

 • Opdrachtgever

  Combinatie Aanpak Maastunnel

 • Type project

  In onderaanneming

 • Projectomvang

  € 1.300.000

 • Uitvoeringsperiode

  juli 2017 - juli 2019

Geel asfalt en natuursteenbanden

In opdracht van de Combinatie Aanpak Maastunnel (CAM) heeft Aannemingsmaatschappij Van Gelder gewerkt aan de grote renovatie van de Maastunnel in Rotterdam. De eerste buis, van Noord naar Zuid, was al eerder opgeleverd. In juli 2019 is ook de tweede buis, van Zuid naar Noord, gerenoveerd.

De werkzaamheden in de monumentale tunnel bestonden uit het verwijderen van de natuursteenbanden en het asfalt, om vervolgens het betonoppervlak voor te behandelen, een vloeistofdicht membraan aan te brengen en de natuursteenbanden weer terug te plaatsen. Dat het verwijderen en terugplaatsen van die banden nogal een opgave is geweest lees je in dit verhaal.

Geel asfalt

Na bovengenoemde werkzaamheden was de tunnelbuis klaar voor het nieuwe asfalt. Geen gewoon asfalt, maar geel asfalt. Daar is door de architect voor gekozen om zo de tunnel weer het cachet van vroeger te geven, toen het wegdek in de oudste tunnel van Nederland (uit 1942) nog bestond uit gele stenen. In het gele asfalt van Van Gelder zit een witte reflecterende steensoort die, in combinatie met gele LED-lampen op de wanden, ervoor zorgt dat de gele kleur behouden blijft. Wil je precies weten hoe dat zit, lees dan eerdergenoemd verhaal.

Vertrouwd verder

Een goede mobiliteit zorgt voor een vlotte doorstroming. Om onze mobiliteit op pijl te houden, zorgt Aannemingsmaatschappij Van Gelder voor de realisatie en het onderhoud van wegen. Het gaat hierbij niet alleen om asfalteren, maar ook om de ontwikkeling en de productie van asfalt. Met de renovatie van de Maastunnel hebben we een mooi project afgerond. Samen zorgen we voor een goede mobiliteit en een vlotte doorstroming.

Bij Aannemingsmaatschappij Van Gelder realiseren we projecten door gedrevenheid en toewijding, op basis van betrouwbaarheid en wederzijdse waardering. Ook weten wat wij voor jouw project kunnen betekenen? Neem gerust contact op met ons op.