Masterplan N201 Schiphol-Rijk

Project Info

 • Opdrachtgever

  Provincie Noord-Holland

 • Type project

  RAW

 • Projectomvang

  € 20.900.000,-

 • Uitvoeringsperiode

  februari 2012 - juni 2014

Veiligheid, bereikbaarheid, minimale hinder en tijdig opleveren stonden voorop bij de omlegging van Schiphol-Rijk, het sluitstuk van de 7 deelprojecten in het Masterplan N201+. De realisering van dit totaalplan maakte een einde aan de files, onveiligheid en overlast van de N201 door Aalsmeer, de drukste provinciale weg van Nederland. Aannemingsmaatschappij Van Gelder was verantwoordelijk voor dit project. Het deelproject omvatte de aanleg van een nieuw tracé tussen de A4 en de Aalsmeerderweg.

Viaducten, HOV-busbaan, grondsanering, riolering...

De combinatie Aannemingsmaatschappij Van Gelder/Züblin realiseerde onder meer twee viaducten, een HOV-busbaan, overgangsconstructies en damwanden. Daarnaast was de combinatie verantwoordelijk voor de grondsanering, het grondwerk, de HWA-riolering, de asfaltering, het straatwerk en de openbare verlichting.

Zeer uitdagend

Bodemvervuiling, niet-beschikbare gronden, het strenge veiligheidsregime van Schiphol, en de vele projectpartijen en stakeholders maakten het project zeer uitdagend. Tijdens het werk zijn er geen ongelukken gebeurd.

Specialist

Mobiliteit, het is en blijft heel belangrijk in Nederland. We willen ons kunnen bewegen en gemakkelijk kunnen verplaatsen. Daarvoor is een goede infrastructuur nodig, boven- en ondergronds. Als pure specialist in de infrastructuur heeft Aannemingsmaatschappij Van Gelder alles in huis om opdrachtgevers te ontzorgen.