Metamorfose ’t Groentje Domburg

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Veere

 • Type contract

  UAV

 • Projectomvang

  € 538.000

 • Projectuitvoering

  november 2018 - april 2019

Aannemingsmaatschappij Van Gelder heeft, in opdracht van de gemeente Veere, gewerkt aan een complete metamorfose van de Schuitvlotstraat en 't Groentje in het toeristische centrum van Domburg. 't Groentje vormt het scharnierpunt tussen het centrum en het strand. Het doel van de werkzaamheden was dat 't Groentje weer een bijzondere groene plek wordt die herkenbaar is als eenheid. Een plek die uitnodigt voor (kort) verblijf voor voetgangers en fietsers, waar autoverkeer te gast is.

Veiliger en mooier

De belangrijke toegangsweg, de Schuitvlotstraat, lag er al jaren wat rommelig bij. Voetgangers en fietsers deelde de stoep. Daarnaast reden auto's vaak te hard door de straat. Al met al geen veilige situatie. Met de werkzaamheden die zijn uitgevoerd, is de stoep nu breder en delen de fietsers nu de rijbaan met automobilisten. Door een andere bestrating, klinkers in plaatst van asfalt, en de herinrichting is de straat een stuk veiliger en mooier geworden.

Herinrichting 't Groentje

Begin 2019 startte Van Gelder met de herinrichting van 't Groentje. Het parkeerterrein in het hart van Domburg heeft plaatsgemaakt voor 330 fietsen. De ruimte wordt bepaald door de positionering van een aantal groene schijven rondom de bestaande bomen. De beeldbepalende bomen zijn behouden. Rondom deze bomen zijn betonnen zitelementen geplaatst waarop bezoekers kunnen zitten. Hiermee is de interactie tussen het groen en het plein vergroot.

Door de herinrichting van 't Groentje hoopt de gemeente het parkeerverwijssysteem te verfijnen en het centrum autoluwer te maken. Het werk is in april 2019 feestelijk geopend.

Specialist

Als specialist in boven-en ondergrondse infrastructuur is voor Van Gelder de openbare ruimte één van de belangrijkste werkgebieden. Wij zijn actief in ontwerp, inrichting, beheer en onderhoud. Samen met onze partners ontwikkelen en realiseren we een moderne en leefbare omgeving voor bewoners en gebruikers.

Bij Aannemingsmaatschappij Van Gelder realiseren we projecten door gedrevenheid en toewijding, op basis van betrouwbaarheid en wederzijdse waardering. Ook weten wat wij voor jouw project kunnen betekenen? Neem gerust contact op met ons op.