Nieuwe lichtmasten gemeente Woerden

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Woerden

 • Type contract

  Onderhoudscontract

 • Projectomvang

  €2.000.000

 • Uitvoeringsperiode

  september 2019

In opdracht van de gemeente Woerden heeft Van Gelder Verkeerstechniek en Verlichting 21 nieuwe lichtmasten aan de Mijzijde in Woerden geplaatst. De gemeente kampt al een aantal jaren met verzakking van de huidige lichtmasten. Om dit tegen te gaan is de gemeente Woerden, samen met Van Gelder, opzoek gegaan naar een toekomstbestendige oplossing.

Unieke methode

Die oplossing was het plaatsen van nieuwe lichtmasten op een schroeffundatie. Deze schroeffundatie is een bewezen techniek, maar is uniek als fundering van openbare verlichting. Op dit moment werkt de gemeente Woerden al enkele jaren met stabiliteitsplaten en vleugels om de lichtmasten meer steun te geven. Maar helaas blijven de masten bij deze techniek ook zakken. Het verzakkingsprobleem komt door de venige ondergrond. Het landschap is de laatste 1000 jaar tot wel vier meter gezakt. Door de verzaking ontstaat schade aan wegen, leidingen en gebouwen. Naast de verzakkende wegen hebben ook de lichtmasten onvoldoende steun. Door het plaatsen van nieuwe lichtmasten op schroeffundatie dragen we bij aan de oplossing voor het verzakkingsprobleem.

De kracht van Van Gelder

Van Gelder Verkeerstechniek en Verlichting is uitgegroeid tot een specialisme waarin we de laatste inzichten en technologieën bundelen in slimme systemen voor een optimale mobiliteit. De kracht van Van Gelder schuilt echter niet zozeer in het ontwikkelen van losse technologieën, hoe slim ook, maar vooral ook in het integreren ervan. Alle losse technieken bundelen we als systeemintegrator samen tot een krachtige totaaloplossing. En misschien nog wel belangrijker: onze medewerkers hebben een no-nonsense mentaliteit. Gemotiveerde vakmensen met passie voor en plezier in hun werk.