Storingen oplossen en onderhoud (druk)riool | Diverse gemeenten

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeenten Voorst, Brummen, Hattem en Nunspeet

 • Type project

  RAW - Open posten

 • Projectomvang

  € 255.341

 • Uitvoeringsperiode

  maart 2018 - eind 2020

In opdracht van de gemeenten Voorst, Brummen, Hattem en Nunspeet heeft Aannemingsmaatschappij Van Gelder onderhoud uitgevoerd aan de gemalen, randvoorzieningen en het drukriool.

Werkzaamheden

Alle gemalen en drukriolen in de twee gemeenten werden gereinigd, geïnspecteerd en onderhouden door Van Gelder. Over het algemeen ging het hier om planbaar onderhoud, maar calamiteitenwerk valt ook binnen het onderhoudscontract. Dit kon overdag, ’s avonds en ook in het weekend plaatsvinden. De meest voorkomende calamiteiten waren: doeken in pompen, verstopte pers- en vrijvervalleidingen, kapotte pompen en versleten leidingwerk in de pompput. Ook het vervangen van leidingwerk ten behoeve van de drukrioolgemalen behoorde tot de werkzaamheden.

Speciale bus

Voor het reguliere onderhoud werd door Van Gelder werkmateriaal ingezet dat specifiek is ingericht voor het onderhoud. Hierbij ging het om een hogedrukreiniger, een rioolontstoppingsmachine en een kabeldetectiemeter. Met deze uitrusting kon de monteur ter plekke alle voorkomende werkzaamheden zelfstandig verrichten. Voor het lokaliseren van storingen in de bekabeling werd onze eigen Van Gelder Meetdienst ingeschakeld.