Storingen oplossen en onderhoud (druk)riool | Diverse gemeenten

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeenten Voorst, Brummen, Hattem en Nunspeet

 • Type project

  RAW - Open posten

 • Projectomvang

  € 255.341

 • Uitvoeringsperiode

  maart 2018 - eind 2020

In opdracht van de gemeenten Voorst, Brummen, Hattem en Nunspeet voert Aannemingsmaatschappij Van Gelder onderhoud uit aan de gemalen, randvoorzieningen en het drukriool. Dit onderhoud wordt jaarlijks uitgevoerd in de periode van maart tot november.

Werkzaamheden

Alle gemalen en drukriolen in de twee gemeenten worden gereinigd, geïnspecteerd en onderhouden door Van Gelder. Over het algemeen gaat het hier om planbaar onderhoud, maar calamiteitenwerk valt ook binnen het onderhoudscontract. Dit kan overdag, ’s avonds en ook in het weekend plaatsvinden. De meest voorkomende calamiteiten zijn: doeken in pompen, verstopte pers- en vrijvervalleidingen, kapotte pompen en versleten leidingwerk in de pompput. Ook het vervangen van leidingwerk ten behoeve van de drukrioolgemalen behoort tot de werkzaamheden.

Speciale bus

Voor het reguliere onderhoud wordt door Van Gelder werkmateriaal ingezet dat specifiek is ingericht voor het onderhoud. Hierbij gaat het om een hogedrukreiniger, een rioolontstoppingsmachine en een kabeldetectiemeter. Met deze uitrusting kan de monteur ter plekke alle voorkomende werkzaamheden zelfstandig verrichten. Voor het lokaliseren van storingen in de bekabeling word onze eigen Van Gelder Meetdienst ingeschakeld.