Assetmanagement | Prestatie Gericht Onderhoud Havenbedrijf Rotterdam

Project Info

 • Opdrachtgever

  Havenbedrijf Rotterdam N.V.

 • Type contract

  BVP & UAV-GC

 • Projectomvang

  €17.927.136

 • Uitvoeringsperiode

  september 2020 – december 2023

Het beheer en onderhoud van de boven- en ondergrondse infrastructuur is bepalend voor de gebruiksduur en het functioneren van de infrastructuur op de lange termijn. Onderhoud, ook wel assetmanagement, is een belangrijk specialisme van Van Gelder. De komende vier jaar werken wij aan het Prestatie Gericht Onderhoud voor het Havenbedrijf Rotterdam. Dit contract kan nog eens met vier jaar worden verlengd.

Voor het Prestatie Gericht Onderhoud zijn wij verantwoordelijk voor het zogenoemde onderhoudscontract grijs. Dit houdt in dat wij onderhoud aan de infrastructuur uitvoeren dat te maken heeft met het wegennet in de haven. Denk hierbij aan wegmarkeringen en –meubilair, elementverhardingen, bebording, enzovoorts.

Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor het uitvoeren van inspectiewerkzaamheden en een schouw om de prestaties van de assets en het areaal in kaart te brengen. Daarbij voeren we ook datamanagement uit.

Innovaties

De technieken die onder datamanagement vallen zijn: data-driven, sensoring, predictive maintenance en GIS. We verzamelen data, analyseren deze en verwerken het op een slimme, eenvoudige en goedkope manier.

Uniek contract

In het onderhoudscontract staan bereikbaarheid, duurzaamheid, meetbaarheid van het werk en veiligheid centraal. Twee jaar geleden kregen wij de mogelijkheid om op basis van onze bevindingen een nieuw vierjarig contract op te stellen en te onderhandelen. Bedrijfsdirecteur Leendert Ripping vindt dit een uniek contract: “Voor Van Gelder is dit contract uniek, omdat we samenwerken, ontwikkelen en innoveren om zo een bijdrage te leveren aan een haven van wereldklasse.”

Levensverlengend Onderhoud

Naast het Prestatie Gericht Onderhoud (PGO), voeren wij ook Levensverlengend Onderhoud (LVO) uit. Lees hier meer over dat project. Daarnaast zijn we ook verantwoordelijk voor de Openbare Verlichting (OVL) voor het Havenbedrijf in Rotterdam. Lees hier meer over de werkzaamheden die daaronder vallen.