Openbare verlichting Frederik Hendriklaan

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Den Haag

 • Type contract

  RAW-bestek

 • Projectomvang

  € 1.000.000,-

 • Uitvoeringsperiode

  augustus 2019 - 2021

Een mooie uitstraling. Dat is wat de gemeente Den Haag graag wil voor één van de drukste winkelstraten in het Statenkwartier van Den Haag. Daarom werkt Van Gelder Verkeerstechniek aan de openbare verlichting van de Frederik Hendriklaan.

Klassieke uitstraling

In de Frederik Hendriklaan worden geen standaard lichtmasten geplaatst. We plaatsen hier de Haagse lichtmast, maar dan net iets anders. In samenwerking met de gemeente Den Haag hebben we een verlengde Haagse lichtmast ontwikkeld. Deze is 100 centimeter langer en 250 kilo zwaarder dan de bestaande lichtmast.

Een Haagse lichtmast is een gietijzeren lichtmast die in de negentiende eeuw werd gebruikt voor de openbare verlichting. Deze lichtmasten geven een mooie klassieke uitstraling die de gemeente wenst.

Naast het plaatsen van deze klassieke lichtmasten wordt er ook gebruik gemaakt van duurzaam materiaal. De wandelstrook is namelijk voorzien van natuursteen. Natuursteen is duurzaam omdat het een zeer lange levensduur heeft. Daarnaast kan natuursteen, na lang gebruik, makkelijk weer gerenoveerd worden.

Projectmanagement

Door een goede samenwerking tussen de gemeente en de betrokken civiele aannemer bereiken we het gewenste eindresultaat. Dan gaat het niet alleen om de mooie uitstraling, maar ook om het creëren van zo min mogelijk overlast. Om ervoor te zorgen dat bewoners en winkeliers zo min mogelijk last ondervinden van de werkzaamheden, voeren we regelmatig overleg en bekijken we continue de planning.

Van Gelder Verkeerstechniek & Verlichting bundelt alle losse technieken samen tot een krachtige totaaloplossing. Alle onderdelen sluiten zo feilloos op elkaar en op de systemen van de beheerder aan. Gemotiveerde vakmensen werken dagelijks aan de openbare verlichting van ruim 30 gemeenten. Al met al zorgen we voor een snel en efficiënt projectverloop, een tijdige oplevering en een optimale verkeersoplossing.