Reconstructie N359 Lemmer

Project Info

 • Opdrachtgever

  Provincie Friesland

 • Uitvoeringsperiode

  September 2017 - 1 juni 2018

 • Type project

  RAW

 • Projectomvang

  € 6.200.000

Vernieuwde 'poort van Friesland'

Voor de reconstructie van de N359 werken Aannemingsmaatschappij Van Gelder (VGAM) en Van Gelder Verkeerstechniek (VGVKT) samen. Het project behelst onder andere de verbreding van een aantal wegen, het plaatsen van nieuwe geluidswallen en nieuwe fietspaden. Veel werkzaamheden en relatief weinig tijd.

Tijdsdruk

Van Gelder kwam niet als de nummer één uit de bus bij de aanbesteding, maar door omstandigheden kwam de opdracht toch bij ons terecht. Wel met twee maanden vertraging en de einddatum van 1 juni 2018 bleef wel gewoon staan. Flinke tijdsdruk dus, zeker ook door de randvoorwaarden/eisen die het project met zich mee brengt. De reconstructie ligt gevoelig in de omgeving en mede daardoor is er slechts beperkte mogelijkheid tot 's nachts en in de weekenden werken. De doorgaande route is een belangrijk item, want de N359 wordt gezien als de 'poort van Friesland'.

Werkzaamheden

Zoals eerder al geschreven zijn er veel werkzaamheden te verrichten aan en rondom de N359. Naast eerdergenoemde werkzaamheden moeten er ook duikers worden aangelegd en verkeersregelinstallaties worden geplaatst. Verder is er nieuwe openbare verlichting nodig, wordt er aan rotondes gewerkt en komt er nieuwe asfaltering.

Samenwerking

In dit project werken VGAM en VGVKT dus samen, maar zij krijgen ook nog ondersteuning van aannemersbedrijf F.L. Liebregts. Het bedrijf uit Middelbeers is verantwoordelijk voor het grondwerk. Samen doen alle partijen er alles aan om de verloren tijd (30 procent) goed te maken.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de werkzaamheden dan kun je contact opnemen met onze projectleider Michiel Vinckers. De werkzaamheden zijn te volgen via de Van Gelder Werk in Uitvoering app (te downloaden in de AppStore of Play Store). Op de twitterpagina blijf je ook bij en meer informatie over het project is ook te vinden op de website van de provincie Friesland.

Picture of Michiel Vinckers

Projectleider

0525 659 888

Michiel Vinckers