Stadse Werken Rotterdam

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Rotterdam

 • Type contract

  RAW

 • Projectomvang

  € 4.295.000,-

 • Uitvoeringsperiode

  2021 tot eind 2023

Het raamcontract Stadse Werken in Rotterdam is een contractvorm waarbij tien aannemers zijn geselecteerd. Van Gelder is een van die aannemers, die samen met de gemeente jaarlijks 40 km riool gaat vervangen. Hierbij is er bijzondere aandacht voor prijs, duurzaamheid, innovatie en communicatie. Het raamcontract loopt tot 31 december 2023.

Riool

De werkzaamheden vinden onder andere in de dorpskern van Rozenburg plaats. Er wordt gefaseerd door de wijk gewerkt om overlast te beperken. Dit project duurt ongeveer 13 maanden, waarbij een andere aannemer eerst de gas-, water- en laagspanning kabels vervangt. Van Gelder plaats daarna het nieuwe riool. Ook is er al gestart op de Oude Kleiweg in Rotterdam-Noord.

Duurzaam

Projectleider Ivo de Vries: “Het is prettig dat we in een soort bouwteam zitten, waarbij alles goed voorbereid wordt. Het is een mooi project, waarbij we werken met standaard plannen en draaiboeken. Om onze eigen duurzaamheidsdoelstellingen te halen, zetten we een elektrische kraan in en draaien onze machines op H20 brandstof.”