Treinbeveiliging Hoekse Lijn ten behoeve van RET

Project Info

  • Opdrachtgever:

    Bombardier Transportation Netherlands B.V.

  • Type project:

    UAV-gc

  • Uitvoeringsperiode:

    2016-2017

Treinbeveiliging Hoekse Lijn ten behoeve van RET

Doelstelling van het project Hoekse Lijn was het ombouwen van normale spoorlijn naar een moderne metrolijn, namelijk het bestaande spoortracé van de Hoekse Lijn tussen Schiedam-Centrum en het nieuwe station Hoek van Holland Strand.

Het project doorkruiste Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland. Vanaf eind 2017 biedt deze lijn voor reizigers een veilige, aantrekkelijke en vlotte reis. Daarnaast is het voor enkele bedrijven langs de Hoekse Lijn van belang dat zij hun goederen over het spoor kunnen blijven vervoeren. Verder is het traject onderdeel van het Rotterdamse metronetwerk en wordt het beheerd door de RET (Rotterdams Elektrische Tram).

Van Gelder Rail verzorgde in opdracht en naar ontwerp van Bombardier het aanleggen van het complete treinbeveiligingssysteem ten aanzien van de ombouw van de Hoekse Lijn. Er is een groot aantal overwegen aangepast en daarnaast zijn er op dit project negen nieuwe technische ruimtes (REB’s) geplaatst en aangesloten, waarbij ook de fundatie wordt aangelegd. Ook zijn er, naast diverse montagewerkzaamheden, zo’n 50 wissels aangesloten.