TT Assen

Project Info

 • Opdrachtgever

  Circuit van Drenthe Holding BV

 • Type project

  UAV (Design & Construct)

 • Projectomvang

  -

 • Uitvoeringsperiode

  Januari 2017 - juni 2018

In opdracht van Circuit van Drenthe Holding BV was Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van een glasvezelnetwerk inclusief energievoorziening op het TT-circuit van Assen.

Werkzaamheden

Rondom het gehele circuit is er een 10kV ring gelegd ten behoeve van de voedingsvoorziening voor het nieuwe glasvezelnetwerk. Het glasvezelnetwerk is door Van Gelder Telecom aangelegd en aangesloten. Op dit nieuwe communicatienetwerk zijn verschillende koppelpunten (nodes) aangesloten voor diverse toepassingen.

Op strategische punten zijn er (in totaal 5) 10 kV compactstations geplaatst om de hoogspanning om te zetten naar laagspanning (400 V / 230 V). De nieuwe voedingsring is aangesloten op het netwerk van Enexis en wordt onder meer gebruikt voor de voeding van nieuwe camera’s langs en op het circuit. Met deze camera’s wordt de baan continu bewaakt, om te zien of er veiligheidsincidenten zijn. Daarnaast worden de voedingen en communicatie gebruikt voor commerciële doeleinden en continu-verbindingen bij raceteams op de paddock, pitboxen en pitmuur.

Monteurs tijdens TT

Voor de TT van 2017 was de buitenring tijdig gereed en tijdens het raceweekend zijn monteurs aanwezig geweest om bij calamiteiten meteen in te kunnen grijpen, wat niet noodzakelijk is geweest. Voor de TT van 2018 was uiteindelijk alles gereed en was ook het binnenterrein met de paddock en pitmuur voorzien van de nieuwe voorzieningen.

Uiteindelijk zijn Van Gelder KLM en Van Gelder Telecom verantwoordelijk geweest voor het gehele traject van berekeningen tot aan het inbedrijfstellen van het nieuwe glasvezelnetwerk.  Dit alles naar tevredenheid van de opdrachtgever.

Meer dan 300.000 adressen

Het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van op glasvezel gebaseerde data- en telecommunicatiewerken, daarin is Van Gelder Telecom gespecialiseerd. Wie wil er nou geen supersnel en stabiel netwerk voor internet, televisie en telefonie? In Nederland en Duitsland heeft Van Gelder al meer dan 300.000 adressen van een glasvezelaansluiting voorzien.

In Nederland en Duitsland behoort Van Gelder Telecom in deze discipline tot de experts. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.