Vattenfall Werkbestek 2019

Project Info

 • Opdrachtgever

  Vattenfall

 • Type contract

  Raamovereenkomst (werkbestek 2019)

 • Projectomvang

  +/- € 3.000.000 per jaar

 • Uitvoeringsperiode

  juli 2019 - juli 2024

Van Gelder Kabel- Leiding- en Montagewerken (KLM) gaat voor Vattenfall aan het werk met de stadsverwarming conform het werkbestek 2019. De werkzaamheden bestaan uit engineering, aanleg en in bedrijf stellen van de stadsverwarming in Amsterdam West. Dit betekent dat Van Gelder KLM zowel primaire als secundaire leidingen gaat aanleggen. Ook zal Van Gelder de hoogbouw voorzien van stadsverwarming.

Dit contract heeft een duur van minimaal vijf jaar, met nog een optie voor twee jaar.

Gebruik en werking stadsverwarming

Bij stadswarmte wordt de restwarmte die vrijkomt bij het opwekken van stroom of bij het verbranden van afval gebruikt. Stadsverwarming is een duurzaam alternatief voor losse cv-ketels op gas. Het levert voordelen voor gebruikers en voor het milieu. Op de website van Vattenfall staat onder andere informatie over de werking en ontwikkeling van stadswarmte. Naast deze informatie staan er ook rapporten op die gaan over de CO2-reductie door het gebruik van stadswarmte.

Bekijk hier het kennisdossier van Vattenfall.

Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken sluit jaarlijks meer dan 35.000 huishoudens aan op water, gas en elektra. Van Gelder KLM ontwerpt, realiseert en onderhoudt kabels, leidingen, netwerken en installaties voor transport en distributie van water, gas, elektra, warmte, koeling, zon- en windenergie.

Als Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken werken we samen aan duurzame betrouwbaarheid. Door snel te schakelen langs korte lijnen bieden wij uw project altijd precies wat het nodig heeft.