Vernieuwen buitengebied Amstelstation

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Amsterdam en ProRail

 • Type contract

  UAV-gc

 • Projectomvang

  € 6.800.000

 • Uitvoeringsperiode

  januari 2018 - mei 2019

Het Amstelstation in Amsterdam en de omgeving zijn vernieuwd. En vooral voor die omgeving waren Aannemingsmaatschappij Van Gelder en Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken (Van Gelder KLM) verantwoordelijk. In de combinatie met Mobilis werd, in opdracht van de gemeente Amsterdam en ProRail, vooral het buitengebied van het station aangepakt.

Projectleider Roy Hardeman

''Het werk aan het Amstelstation is ontzettend goed verlopen. We hebben een prettige samenwerking gehad met de diverse partijen die betrokken waren bij dit project. We zijn trots op wat we hebben bereikt!''

Aannemingsmaatschappij Van Gelder was verantwoordelijk voor de civiele infrastructuur, zoals een verbeterde inrichting van het voorplein (aanleg van een nieuw tramstation) en van het Julianaplein. Verder werkt de Aannemingsmaatschappij aan het riool, doet het de coördinatie van het kabel- en leidingenwerk en zorgt het voor een tijdelijke fietsparkeerplaats. Mobilis maakte namelijk een uitbreiding op de bestaande fietsenstalling.

Van Gelder KLM heeft op het hoofdtracé het verwijderen van vervallen kabels en leidingen en de aanleg van gas, water en elektra verzorgd.

TBGN

De werkzaamheden begonnen medio januari 2018. Inmiddels is het project in het voorjaar van 2019 opgeleverd. De combinatie Mobilis-Van Gelder deed zelf het omgevingsmanagement en zorgde er voor dat de reiziger zo weinig mogelijk last hadden van alle werkzaamheden.