Watertransportleiding Leiden, westzijde Oude Rijn

Project Info

 • Opdrachtgever

  Dunea

 • Type project

  RAW

 • Uitvoeringsperiode

  april - augustus 2019

 • Projectomvang

  € 1.109.500

Verleggen van de drinkwatertransportleiding

Als gevolg van de wegverbreding van de N206, de Ingenieur Tjalmaweg (onderdeel van de Rijnlandroute) dient de drinkwatertransportleiding van Dunea verlegd te worden. De bestaande leiding zou namelijk onder de nieuw te realiseren weg komen te liggen, waardoor onderhoud niet mogelijk is.

Werkzaamheden

De werkzaamheden van Van Gelder bestaan uit het uitvoeren van een gestuurde boring en laswerkzaamheden, het aanbrengen van een tijdelijke en definitieve damwand, het graven van de sleuf, bemaling, het leggen en op het bestaande netwerk aansluiten van de DN1100 buis en het verwijderen van de huidige drinkwatertransportleiding.

De gestuurde boring is inmiddels uitgevoerd. Zie hieronder voor een impressie van deze werkzaamheden:

Geen gemakkelijk klusje

Dit is niet de eerste drinkwatertransportleiding die we in het kader van de Rijnlandroute verleggen voor Dunea. Bij het vorige project heeft Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken een DN1000 leiding aangelegd, met een doorsnee van 1000 mm. Dat was toentertijd de grootste maat die Van Gelder ooit had aangelegd. Nu gaan we nóg een maat groter aanleggen: de DN1100 met een doorsnee van 1100 mm.

De nieuwe leiding komt tussen twee definitieve damwanden te liggen, waardoor de beperkte werkruimte een tweede uitdaging vormt in het project.

Meer informatie?

Voor meer informatie over dit project, kunt u terecht bij onze projectmanager Gijs Middelweerd. Zijn gegevens vindt u aan de rechterkant van deze pagina.

Picture of Gijs Middelweerd

Projectmanager

(0525) 659 888

Gijs Middelweerd