Watertransportleiding Leiden, westzijde Oude Rijn

Project Info

 • Opdrachtgever

  Dunea

 • Type project

  RAW

 • Projectomvang

  +/- €1.100.000

 • Uitvoeringsperiode

  april - augustus 2019

Verleggen van de drinkwatertransportleiding

In opdracht van Dunea heeft Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken (KLM) de drinkwatertransportleiding verlegd. Dit was noodzakelijk in verband met de wegverbreding van de N206 (onderdeel van de Rijnlandroute). De leiding die er eerst lag zou namelijk onder de nieuw te realiseren weg komen te leggen. Hierdoor zou onderhoud aan de leiding niet mogelijk zijn.

Werkzaamheden

De werkzaamheden van Van Gelder bestonden uit het uitvoeren van een gestuurde boring en laswerkzaamheden, het aanbrengen van een tijdelijke en definitieve damwand, het graven van de sleuf, bemaling, het leggen en op het bestaande netwerk aansluiten van de DN1100 buis en het verwijderen van de huidige drinkwatertransportleiding. Hieronder zie je een impressie van deze werkzaamheden.

Geen gemakkelijke klus

Dit was niet de eerste drinkwatertransportleiding die we in het kader van de Rijnlandroute verleggen voor Dunea. Bij het vorige project heeft Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken een DN1000 leiding aangelegd, met een doorsnee van 1000 mm. Dat was toentertijd de grootste maat die Van Gelder ooit heeft aangelegd. Nu hebben we nóg een maat groter aangelegd: de DN1100 met een doorsnee van 1100 mm.

De nieuwe leiding komt tussen twee definitieve damwanden te liggen, waardoor de beperkte werkruimte een tweede uitdaging vormt in het project.

Vertrouwd verder

Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken sluit jaarlijks meer dan 35.000 huishoudens aan op water, gas en elektra. Van Gelder KLM ontwerpt, realiseert en onderhoudt kabels, leidingen, netwerken en installaties voor transport en distributie van water, gas, elektra, warmte, koeling, zon- en windenergie.

Met de vakmanschap en professionaliteit van onze water- en energiespecialisten verzekeren wij jou van 100% betrouwbare netwerken en installaties. Meer weten over de projecten van Van Gelder KLM? Neem dan gerust contact met ons op.