Windpark Wieringermeer

Project Info

 • Opdrachtgever

  Vattenfall

 • Type project

  UAV-gc

 • Projectomvang

  € 35.454.000

 • Uitvoeringsperiode

  januari 2018 - december 2020

Aannemingsmaatschappij Van Gelder mag in opdracht van Vattenfall meewerken aan één van de grootste wind op land projecten van Europa: Windpark Wieringermeer. Een park waar eind 2019 honderd windturbines zullen staan die stroom opwekken voor maar liefst 370.000 huishoudens.

Samenwerking

In dit project werken de Aannemingsmaatschappij en Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken samen en zijn ze verantwoordelijk voor de realisatie van de parkwegen, kraanopstelplaatsen en voor het leveren en aanleggen van de parkbekabeling inclusief inkoopstations.

Naast Van Gelder zijn ook de Nordex Group en Bam Infra Nederland verantwoordelijk voor de realisatie van het windmolenpark. Nordex levert 82 N117 / 3600-turbines en zal die vanaf begin 2019 ook installeren. Na oplevering zal Nordex service verlenen aan het windpark en daarvoor een lokaal servicecentrum oprichten. BAM is verantwoordelijk voor de fundaties.

Meer informatie

Wil je meer informatie over dit project dan kun je contact opnemen met onze omgevingsmanager Marloes Mes. Op de website van Vattenfall is ook meer info te vinden.